MadkulturenDet er ikke nogen tilfældighed, at Nervia-dalen har en høj stjerne hos forfatteren Anders Grøndal, der har skrevet en række bøger om mad- og madkultur i Italien. Lokale produkterVildsvin
Olivenolie Oliven har her – vil i hvert fald de lokale hævde – ideelle vækstbetingelser med varme – men ikke for varme - somre og kølige, men dog milde vintre. Dyrkningsforholdene er meget besværlige i Liguriens bjerge, sammenlignet med andre steder i Italien. Gennem århundreder har man bygget de terrasser på bjergsiderne, hvor man har kunnet plante oliventræerne. Det har været hårdt at bygge og vedligeholde terrasserne. Og det, at de netop står på terrasser og ikke på jævne skråninger eller flade marker, gør også pasningen af træerne ret besværlig. Dertil kommer, at man enten skal køre langt ad snørklede og smalle serpentinerveje, der snor sig op ad bjergsiden eller man må gå til fods ad æselstier. At folk trods besværet og på trods af, at man her kun kan høste med traditionelle metoder – dvs. med en masse håndkraft – alligevel dyrker oliven, er sikkert udtryk for at de sætter stor pris på – i hvert fald til eget forbrug - at kunne producere den velsmagende olivenolie, som egnens oliven kan give. Høsten kan foregå over en længere periode – fra slutningen af november til februar. Når man har banket de modne oliven ned fra træerne med lange smidige kæppe og samlet dem i de net, man har bredt ud på jorden, fjerner man de blade, der også er faldet ned, og bringer kasserne med oliven til en af de lokale olivenmøller, en frantoio. Få timer senere kan man så hente den olie, der er blevet presset af ens egne oliven. |
På "La Posta" serveres lokale retter. Ejeren, Carla, sidder og holder en af sine sjældne pauser Kastaniefest i Buggio Markedet i Ventimiglia Markedet i Ventimiglia Markedet i Ventimiglia Kager på conditori i Bordighera Himmerigsmundfulde Lørdagsmarkedet i Pigna Lørdagstilbud i Pigna Ostehandleren har også slik |